HTML

Micimackó naplója

Micimackó vagyok, egy csekélyértelmű medvebocs, aki rácsodálkozik a világra, a természet gyermeke, naív és romlatlan. Mivel a világ dolgairól, amiket látok magam körül és amik történnek velem, elég határozott véleményem van a magam bumfordi, de vélhetően objektív módján - egy plüssállatnak ugyan mi fájhat? -, megpróbálom megfogalmazni gondolataimat a helyzetről és kommentálni az esemémyeket.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Krisztusista

2009.04.03. 11:28 Mitzimackó

Valahol azt olvastam, hogy a moszlimokat vagy muszlimokat mohamedánoknak nevezni nem szép dolog, mert olyan, mintha a keresztényeket Jézusistáknak hívnák. (A muzulmán nyilván a moszlim eltorzult alakváltozata) Nos, nincs itt semmi baj, hisz így is hívják a keresztényeket, csak nem Jézus első, hanem a ragadvány- vagy mellékneve alapján: a Megkeresztelt, Krisztosz -> keresztény. (közmagyar Kozma Gyuri hosszabban fejtegetné, hogy Krisztosz egész mást jelent, ő a Felkent, de ez ebből a szempontból lényegtelen) A haza és a család szeretete és védelme, a becsületesség, a másokkal való törődés, az emberiesség és a tenni akarás NEM KERSZTÉNY ÉS KONZERVATÍV ÉRTÉK, hanem egyetemes emberi tulajdonság. Ezt ne akarja senki kisajátítani. Megbocsátás és könyörületesség: ez volna keresztény tulajdonság, de mi sem áll távolabb ma a magukat kereszténynek valló emberektől. Csak a gyűlölködés és a bírvágy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitzimacko.blog.hu/api/trackback/id/tr641043618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása